Професорът от Харвардския университет Тобиас Курт обясни защо Германия успя

...
 Професорът от Харвардския университет Тобиас Курт обясни защо Германия успя
Коментари Харесай

Как Германия укроти вируса

 

Професорът от Харвардския университет Тобиас Курт изясни за какво Германия съумя да укроти разпространяването на ковид и да смъкна смъртните случаи до най-ниските равнища в света.

Една от аргументите е, че в Германия всеобщо поколенията живеят настрана. В множеството източноевропейски страни, цели семейства са дружно под един покрив и това спомага за разпространяването на вируса, в случай че единствено един от членовете се разболее, счита епидемиологът.

Той добавя, че преимущество за Германия е и обстоятелството, че управляващите укрепиха здравната система още при първите известия за ковид и влязоха в епидемията надалеч по-подготвени от останалите европейски страни.

По данни на Euronews, в Германии има едвам 108 смъртни случаи от COVID-19 на един милион население. В Белгия смъртността е 843, във Франция — 458, във Англия — 648, в Италия — 576, в Швеция — 536.

Преди седмица един от водещите съветски лекари съобщи, че ниската смъртност от ковид в Русия се дължи на опита, който съветските лекари са получили, до момента в който са помагали на болните в Италия.                                                                                                                        
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР